KARTING365 Gokart Kupa

KARTING365 Gokart Kupa

KIKNEK VÁRJUK A JELENTKEZÉSÉT?

A KARTING365 Gokart Kupa alapvetően a kezdő versenyzőknek szól. Ha még nem vagy rendszeres gokartbajnokság résztvevő, vagy ha van már versenytapasztalatod, de túl nagy a lemaradásod az élmenőkhöz képest, és szeretnéd magad szervezett körülmények között megmérettetni másokkal, akkor itt a helyed.

VERSENYEK

Évi 12 futam kerül megrendezésre Magyarország különböző gokart pályáin. A kupa 4 „mini bajnokságra” tagolódik (3 futam / bajnokság). Minden 3. futam után serleggel díjazzuk az összetett első három helyezettet, ekkor a gyűjtött pontszámok nullázódnak és kezdődik a következő „mini bajnokság”.

FUTAMOK DÍJAZÁSA

A futamok dobogós helyezettjei arany, ezüst, illetve bronzérmet kapnak.

A KIEMELKEDŐ TELJESÍTMÉNY KÜLÖN DÍJAZÁSA

A szervezők minden 3. futam után kiválasztják a kiemelkedően teljesítő pilótákat. Az ő nyereményük egy ingyenes nevezés a soron következő Hobby Cart Kupa futamra, ahol már tapasztaltabb versenyzőkkel mérhetik össze tudásukat. Ezek a pilóták a továbbiakban már nem vehetnek részt a KARTING365 Gokart Kupában, hiszen a teljesítményük alapján már egy erősebb bajnokságban indokolt a részvételük.

KATEGÓRIÁK

Különböző súlykategóriákban indulhatnak a versenyzők, ezek a következők:

I. kategória: minimum 60 kg

II. kategória: minimum 75 kg

III. kategória: minimum 85 kg

IV. kategória: minimum 95 kg

Teljes menetfelszerelésben (ruházat, bukósisak) el kell érnie a versenyzőknek a kiválasztott kategória minimális súlyhatárát. Ehhez lehetőség van a bajnokság által biztosított plusz súlyok elhelyezésére a gokartokban (maximum 30 kg).

LEBONYOLÍTÁS

3 x 8 perc edzés (egységesen minden nevezőnek)

1 x 5 perc időmérő (súlykategóriánként külön időmérő, amely során sorsolt gokarttal egyszerre pályán tartózkodik a kategóriában érintett összes versenyző)

15 perc verseny (álló rajt az időmérő eredményei alapján)

ÁRAK

Nevezési díj: 14.000 Ft (ez 3 x 8 perc edzést, 1 x 5 perc időmérőt, és 1 x 15 perc versenyt tartalmaz)

Aki több súlykategóriában is szeretne indulni, az annyiszor vesz részt időmérőn, ahány kategóriában indul.

Minden egyes plusz kategória nevezési költsége: 7000 Ft

Regisztrációs díj: 2000 Ft/év

VERSENYZŐK

Életkor: minimum 14 év

Vezetési tudás: a kupában csak azok vehetnek részt, akik biztonságosan képesek gokartot vezetni.

GOKARTOK

A kupában indulók a szervezők által biztosított, egységes műszaki felszereltségű bérgokartokkal vesznek részt. 2019-ben Sodi GT4R, 270 cm³–es, 9,5 lóerős gokarttal zajlanak a versenyek.

FELSZERELÉS

Bukósisak és zárt cipő használata kötelező. Bukósisakok korlátozott számban díjmentesen kölcsönözhetők a szervezőktől. Az overál, bordavédő, kesztyű és nyakmerevítő használata opcionális. Amennyiben valaki a bajnokság sisakjait használja, úgy maszk használata kötelező. Ezt 500 Ft/db áron tudjuk biztosítani, a maszkot a verseny után nem kell visszaadni.

nagyobb élmény érdekében a szervezők akciókamerát (GoPro Hero3) helyeznek fel minden résztvevő bukósisakjára, a felvételeket pedig közzéteszik a bajnokság online felületein. Aki jó minőségű felvételt szeretne a futamáról, annak egy tartót kell vásárolnia, amit a sisakra tud felragasztani. A tartó a sisakon marad, nem kell visszaadni. Ennek az ára: 500 Ft/db. A tartókat a helyszínen lehet megvásárolni.