Csapatverseny Információ

KARTING365 Gokart Csapatverseny

KIKNEK VÁRJUK A JELENTKEZÉSÉT?

“A KARTING365 Gokart Csapatverseny a kezdő és haladó szintű versenyzőkből álló csapatoknak szól. Ha még nem vagytok rendszeres gokartbajnokság résztvevők, vagy ha van már versenytapasztalatotok, de túl nagy a lemaradásotok az élmenőkhöz képest, és szeretnétek magatokat szervezett körülmények között megmérettetni más csapatokkal, akkor itt a helyetek.”

VERSENYEK

A 2024-es évben tervezetten 12 futam kerül megrendezésre Magyarország különböző gokartpályáin. A futamokra 2-3 fős csapatok nevezhetnek.

FUTAMOK DÍJAZÁSA

A futamok dobogós helyezettjei aranyezüst, illetve bronzérmet kapnak. A 12 fordulóból álló sorozat összetett dobogós helyezettjei serleg díjazásban részesülnek.

Az összetett verseny során minden csapatnak a 10 legjobb eredményét vesszük figyelembe (így két kihagyott alkalom nem jár ponthátránnyal.)

A KIEMELKEDŐ TELJESÍTMÉNY KÜLÖN DÍJAZÁSA

Amennyiben úgy ítéljük meg, hogy egy csapat tudása kiemelkedő, az adott csapat kedvezményes nevezési lehetőséget kap a következő OAGB Endurance futamra, ahol a tagok az ország legrutinosabb csapataival mérhetik össze tudásukat. Ezek a csapatok a továbbiakban már nem vehetnek részt a KARTING365 Gokart Csapatversenyen, hiszen a teljesítményük alapján már egy erősebb sorozatban indokolt a részvételük.

SÚLYHATÁR

Minimum 85 kg átlagsúly / csapat.

Teljes menetfelszerelésben (ruházat, bukósisak) el kell érnie a csapattagoknak az átlagos minimális súlyhatárt. Ehhez lehetőség van az általunk biztosított plusz súlyok elhelyezésére a gokartokban (maximum 30 kg).

ÁRAK (2024-es évre)

Nevezési díj: 51.000 Ft / csapat (ez 30 perc edzést, 1 kör időmérőt, és 120 perc versenyt tartalmaz)

Előleg: 31.000 Ft előleg befizetését kérjük a csapatoktól, ezzel válik véglegessé a nevezés (a számlaadatokat a jelentkezést követően e-mail üzenetben adjuk meg)

Regisztrációs díj: 3.500 Ft / év / fő

A nevezési díj fennmaradó részét, illetve a regisztrációs díjat a helyszínen, készpénzzel tudod rendezni.

RÉSZTVEVŐK SZÁMA

Egy versenyen maximum 12 csapat vehet részt, a helyszíntől függően a maximális nevezések számát megnövelhetjük. A nevezéseket az előleg befizetésének sorrendjében fogadjuk el.

VERSENYZŐK

Életkor: betöltött 14 év, vagy egyedi elbírálás alapján

Vezetési tudás: a csapatversenyen csak azok vehetnek részt, akik biztonságosan képesek gokartot vezetni.

GOKARTOK

A kupában egységes műszaki felszereltségű Sodi SR4, 270 cm³–es bérgokartokkal zajlanak a versenyek.

FELSZERELÉS

Bukósisak, kesztyű és zárt cipő használata kötelező. Bukósisakot igény esetén tudunk díjmentesen kölcsönözni, de a saját bukó használata erősen ajánlott. Az overál, bordavédő és nyakmerevítő használata opcionális. Maszkot 600 Ft/db áron tudsz vásárolni a helyszínen is. Kesztyű, illetve egyéb gokartos felszerelések korlátozott számban szintén elérhetők a helyszínen, illetve a Webshopban tudsz vásárolni.

LEBONYOLÍTÁS

30 perc edzés (a csapattagok bármikor átadhatják egymásnak a gokartot a 30 perc alatt)

1 kör időmérő (minden csapat kiválaszt egy versenyzőt, akik 1 körös időmérőn döntik el a rajtsorrendet, itt a minimális súly 85 kg, ennek eléréséhez használhatók az általunk biztosított plusz súlyok)

120 perc verseny (repülőrajt az időmérő eredményei alapján)

VERSENYKIÍRÁS

A soron következő futam versenykiírását IDE kattintva megtalálod.

VERSENY

A futam repülőrajttal indul.

A versenyen 6 etap van, 5 kötelező kiállással és gokartcserével.

A versenyen minden csapattagnak ugyanannyi etapot kell teljesítenie.

A versenyen minden etapban ugyanannyi súlyt kell magával vinnie minden csapattagnak.

Súlyozásra csak a bajnokság súlyait lehet igénybe venni.

A csapatok határozhatják meg, hogy melyik etapban, melyik versenyzőjük indul.

A kötelező gokart cseréket a megadott időablakban (lásd lent) kell elvégezni, minden időszakban egyszer kötelező gokartot cserélni.

A kötelező gokart csere ideje alatt többször is, és az időszakon kívül bármikor gokartot lehet cserélni.

A kötelező gokart csere időtartamát (időablak) a pályán kívül lévő versenyzők az időkijelző monitoron tudják ellenőrizni.

Gokart cserénél a bent álló gokart mögött kell megállni. Aki a túl nagy sebesség miatt nekimegy a bent álló gokartnak, az 1 kör büntetést kap.

Gokart cserénél mindig a következő gokartba kell beülni. Ha többen jönnek be egyszerre cserére, akkor is mindenki csak egy gokarttal ülhet előrébb, vagy a csapattárs a lecserélt gokart előtt lévőbe ülhet bele.

A kötelező gokartcsere miatt mindenki egységesen 60 mp-et tölt bent a boxban.

A 60 mp számlálása akkor indul, amikor a gokart áthalad a boxbejáraton (nem pedig akkor, amikor megáll a bent lévő gokart mögött), így semmi értelme azért büntetést kapni, mert valaki nagy sebességgel közlekedik a boxban.

A “nem kötelező gokartcserénél” nem mérjük a bent töltött időt, de aki a kapkodás miatt balesetveszélyes helyzetet teremt (nagy sebességgel jön be a boxba, nekimegy valaminek a boxutcában, úgy száll ki a gokartból, hogy rálép a kormányösszekötőre, a gázpedálra, stb.), az 1 kör büntetést kap.

Aki nem cserél gokartot a megadott időszakban, annak az időszakon kívül kell megcsinálnia a cserét, és 1 kör büntetést kap.

A verseny utolsó 10 percének kivételével a futam egésze alatt kék zászló van érvényben, a gyorsabb versenyzőt jelzés nélkül is el kell engedni.

Csapatversenyen a pilóták használhatnak telekommunikációs eszközöket, hogy menet közben egyeztetni tudjanak a csapattagokkal / segítőkkel.

Gokart cserékhez az időablakok (a rajt időpontja 0.00):

1. 0.15-0.25
2. 0.35-0.45
3. 0.55-1.05
4. 1.15-1.25
5. 1.35-1.45

Pontszámok (1-12. helyezett): 25, 20, 16, 13, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4 pont