Versenyzői beszámolók – 2024/04 DrivingCamp

Szerző: Pataki Gábor Közzétéve:

KARTING365 Gokart Kupa és Csapatverseny idei negyedik fordulóját a DrivingCampen rendeztük meg.

Így látták a napot a különböző súlykategóriák dobogós helyezettjei:

60+ kategória:

DrivingCamp | KARTING365 Gokart Kupa | 60+

1. helyezett: Tóth Kristóf

Magabiztosan vágtam neki a 60+os kategóriának, hiszen jól sikerültek a szabadedzések és az időmérőn is meg tudtam szerezni az első helyet. A versenyre nem kaptam egy túl jó gépet, úgyhogy tudtam, hogy védekeznem kell. A verseny nagy részét tudtam kontrollálni és kivédekeztem a támadásokat. Az utolsó körben egymás mellett haladtunk, de a visszafordítóban én fordultam hamarabb, így megmaradt az első hely és megnyertem a futamot. Nagy élmény volt és gratulálok a többi versenytársamnak is.

2. helyezett: Pusztaszeri Áron

A csapatversenyt követően nagy reményeket fűztem az egyéni futamhoz. A szabadedzéseken jó időeredményeket értem el, ezért bizakodva vártam az időmérőt. Az időmérő egészen jól sikerült, így a második helyről indulhattam. A nap folyamán az időjárás többször megtréfált, de a versenyre napos, száraz időben kerülhetett sor.  A verseny elején sokáig védekeznem kellett, így ekkor még nem volt esélyem a győzelemért küzdeni. A verseny második felére sikerült elszakadnom, és támadhattam a versenyt vezetőt, de sajnos nagyon jól védekezett, és bár az utolsó körben komoly csatát vívtunk, végül második helyen értem célba.

Köszönöm a lehetőséget a KARTING365-nek, hogy részt vehettem a futamon, és gratulálok minden versenytársamnak!

3. helyezett: Járfás Tamás

Sajnos az időmérő nem úgy sikerült, ahogy terveztem, így csak hatodik helyről tudtam indulni, de ettől függetlenül nem adtam fel és már a verseny legelején tudtam egyet előzni. Rövid idő elteltével még egyet. Majd a verseny háromnegyede körül volt egy baleset, amiből szerencsére nem lett hátrányom, viszont ha ez a baleset nem történik meg, akkor esélyes lehettem volna a második, talán az első helyezésre is. Viszont még így is nagyon élvezetes volt a verseny és az első dobogómat is elértem.

75+ kategória:

DrivingCamp | KARTING365 Gokart Kupa | 75+

1. helyezett: Könczöl Tamás

A szabadedzések kevésbé sikerültek úgy, mint ahogy én azt elterveztem.

A kvalira a 4-es gépet kaptam. Csak futottam a gyorsabbnál gyorsabb köröket, mindvégig első helyen voltam a kvalin, majd leintettek minket, ránéztem a táblára és láttam, hogy kevesebb mint egy tizedre, de bejöttek elém. Csalódott voltam, de tudtam, hogy ebből a pozícióból még bármi lehet. A versenyre szintúgy a 4-es gépet kaptam, aminek nagyon örültem. A versenyt száraz körülmények közt kezdhettük meg, ahol én már az első kanyarban átvettem a vezetést és előre törtem a végtelenbe és tovább. Majd hirtelen leszakadt az ég, egyik pillanatról a másikra kezdett el csúszni a pálya, nagyon fura érzés volt, egyik kanyarban sikerült kicsit beleakadnom a falba, de szerencsére itt már olyan előnyt tudtam magamnak építeni, hogy nem volt hatással a futamomra ez a kis hiba. Majd szépen lassan elkezdett felszáradni az idő, így csökkentek a körök számai is mindaddig, amíg le nem intették a futamot és nem szereztem meg a 3. KARTING365-ös futamgyőzelmemet.

Gratulálok mindenkinek!

2. helyezett: Kiss Levente

Viszonylag magabiztosan álltam neki a versenynek, mivel ezen a pályán kezdtem el igazán megismerkedni a gokartozással. Igaz, még sosem versenyeztem és még egy rendes csatázásban sem volt részem ez előtt. Időmérőre sikerült egy igazán jó gépet kifogni, amivel sikerült első helyre időmérőzni. Sajnos a versenyen mutatkozott meg igazán a tapasztalatlanságom. Hiába voltam első, a mögöttem lévő versenyzők nagy része sokkal tapasztaltabb volt nálam. A rajtot követő 3. körben már a 4. helyen találtam magam, majd jött az eső. Hirtelen elkezdett szakadni és két kanyar múlva már a 2. helyen voltam, amit meg is tudtam tartani a verseny végéig. Összességében teljesen elégedett vagyok a 2. helyezéssel. Vétettem hibákat, amiket igyekszem kijavítani.

Hálásan köszönöm Japonak, Mironnak és Szücsinek, hogy végig segítettek és támogattak!

3. helyezett: Janda Tamás

Időmérőn a hatodik helyet sikerült megszereznem. A futamon az első néhány kör meglehetősen nyugodt tempóban zajlott. Az időjárás azonban rövidesen megváltozott és egy kisebb zápor felkavarta az eseményeket. A vizesedő pályán hamar elkezdtek csúszkálni a versenyzők, többen ki is sodródtak. Sikerült elkerülnöm több balesetet is és az eső végére a harmadik helyen találtam magam. A futamot végül sikerült a harmadik helyen befejezni. Nagyon izgalmas verseny volt a változó időjárási viszonyoknak köszönhetően, nagyon élveztem a futamot.

80+ kategória:

DrivingCamp | KARTING365 Gokart Kupa | 80+

1. helyezett: Friedrich Máté

Az időmérő versenyem jól sikerült, pole pozíciót szereztem. Ez köszönhető annak, hogy szerencsés voltam a gépsorsolásnál.

A verseny alatt végig tartottam az első helyet, így a dobogó legfelső fokára állhattam.

Gratulálok a többi versenyzőnek, és köszönöm a szervezést.

2. helyezett: Könczöl Tamás

A szabadedzések kevésbé sikerültek úgy, mint ahogy én azt elterveztem.

A kvalira a 9-es gépet kaptam, ami minden szabadedzésen elég gyengén teljesített, de nem törődtem bele, hogy itt egy gyenge kvalim lesz és mindaddig meneteltem, amíg meg nem futottam egy 45.2-es időt, ami itt is a második helyre volt elég. A versenyre egy nagyon gyenge gépet kaptam, sajnos esélyem se volt támadni, így egész futamon a védekezésre voltam kényszerítve. Egy szép kis vonatozás után viszont ezt a versenyt is leintették, ahol “csak” egy második helyre volt elég a teljesítményem.

Gratulálok mindenkinek!

3. helyezett: Janda Tamás

A futamot a harmadik helyen kezdtem és rövidesen nagy csatázás alakult ki az előttem és mögöttem haladó versenyzőkkel. Egy támadásom során a mögöttem haladó szemfüles versenytársam átvette tőlem a harmadik helyet. Később ő került hasonló helyzetbe és ekkor sikerült visszaszereznem korábbi pozíciómat, amit a futam végéig meg is őriztem. Nagyon izgalmas verseny volt a sűrű csatázásoknak köszönhetően.

90+ kategória:

DrivingCamp | KARTING365 Gokart Kupa | 90+

1. helyezett: Imre Dávid

Az első szabadedzéstől kezdve jól éreztem magam a pályán.

Az időmérőre már sikerült összeraknom egy jó kört, amivel meg is lett a pole.

A rajt nem a legjobban sikerült, de elöl maradtam és a srácok mögöttem csatázni kezdtek, így sikerült egy stabil előnyt kiautóznom az első pár körben. Ezt pedig a végéig be is tudtam osztani.

Nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült a napom!

Gratulálok a többi versenyzőnek!

2. helyezett: Mezei Gergő

Izgalmasnak ígérkezett ez a forduló, az új gépeket szokni kellett és a pálya nyomvonal is más lett, a szabadedzéseken szenvedtem, nem igazán jött a tempó.

Az időmérőn viszont nagyon jól éreztem magam a gokartban, összeálltak a dolgok, így a második rajtkocka lett az enyém.

A verseny rajtja nem volt zökkenőmentes, visszaestem egy pozíciót, viszont pár körön belül sikerült visszaszereznem. Dávid az élen nagyon gyors volt, habár sikerült közelednem valamennyit, de esélyem sem volt elkapni őt, ráadásul a lekörözöttek is okoztak némi galibát.

Nagyon örülök ennek a második helynek és gratulálok a többi dobogósnak.

3. helyezett: Koncz Huba

95+ kategória:

DrivingCamp | KARTING365 Gokart Kupa | 95+

1. helyezett: Ujváry Ákos

A DrivingCamp vonalvezetése mindig közel állt hozzám. Szimpatikus, hogy igyekeznek időről-időre változtatni rajta. Ez az aktuális 3 futamos bajnokság első megmérettetése és eltökéltem, hogy most elejétől fogva részt fogok venni és be fogom gyűjteni a negyedik bajnoki címemet. Ezen a hétvégén volt alkalmam kipróbálni először az új gépparkot és ha motorikusan nincs is különbség, sokkal frissebb, pontosabb kormányzású és érzésre komolyabban felépített gokartokkal van alkalmunk versenyezni. Kihívás volt bőven, ugyanis egy új gépparkkal minél hamarabb meg kellett találni a határokat, ami nem egyszerű feladat. Első edzésen első harmadban tudtam tartani magam, aztán következő edzéseken sikerült jobban megismerni a pályát ezekkel a gépekkel is és top3-ban voltam.

Időmérőre egy viszonylag jó gépet kaptam, ha nem is a leggyorsabbat, de igyekeztem mindent kihozni belőle. Pole pozíciót tudtam megszerezni, 2 tizeddel megelőzve a második helyezettet, majdnem fél másodperccel a harmadikat. A verseny izgalmasan indult. 9-es gokartomnál a rajtnál az első padlógáznál éreztem, hogy elmegy a hajtás a kerekektől és a kör felénél teljesen megadta magát a gép, talán a szíj nem bírta. A rajt meg lett ismételve és immár a 15-ös géppel újból a mezőny elejéről indulhattam. A verseny izgalmas volt, ugyanis mögöttem Dávid szépen versenyzett és folyamatosan nyomás alatt tartott. Voltak szakaszok, ahol el tudtam kicsit szakadni, volt, ahol ő közeledett. Ahol szükséges volt, védtem az íveket, máskor pedig igyekeztem nagy tempóval haladni és amennyire lehet elszakadni tőle. Végül sikerült kontrollálnom a versenyt és rajt-cél győzelmet szerezni először ezen a pályán. Gratulálok Dávidnak és Gergőnek, akik dobogós helyezést értek el. Köszönöm a szervezést a KARTING365-nek. Következő versenyen találkozunk.

2. helyezett: Nagy Dávid Mihály

Nagyon vártam már a versenyhétvégét, mivel a DrivingCamp az egyik kedvenc pályám és ezért izgultam, hogy jó eredményt érjek el.

Az első szabadedzésen még nedves volt egy picit a pálya, és az új gokart is szokatlan volt, mivel még nem volt alkalmam előtte kipróbálni. Összességében az első szabadedzésen már éreztem, hogy jól fogok menni, ha összerakom a körömet. 

A szabadedzések jól sikerültek, így nagyon vártam már az időmérőt.

Az időmérőn annyira nem tudtam pontosan menni, ezért borzalmasnak éreztem, de mikor kiszálltam megtudtam, hogy második helyet értem el, aminek nagyon örültem, de tudtam, lehettem volna gyorsabb is. Nagyon szoros volt az időmérő és ez versenyen is megmutatkozott.

A verseny nem indult zökkenőmentesen, az első rajt után Ákos gokartja nem ment túl jól, motorikus problémája volt. Rajt utáni első körben megláttam a helyet és bebújtam mellé, de ő leszorított a pályáról, ezért egy picit meglátogattam a füvet és majdnem a falat is, de időben sikerült visszahúzni a gokartot.

Ezután Gergő előre került, és azt hiszem 1 kört tettünk meg így, aztán piros zászló jött.

Újra rajtoltunk, az időmérős sorrend maradt. Az új rajt után folyamatosan Ákos mögött voltam, próbáltam óvatosan menni és inkább nem mentem bele meggondolatlan helyzetekbe, mivel a 2. hely fontosabb volt a pontok miatt.

Izgalmas futam volt, nagyon tetszett, összességében elégedett vagyok.

3. helyezett: Mezei Gergő

A szabadedzések alatt nem igazán éreztem jónak magam. Időmérőre aztán összeállt minden, sikerült is jó köröket futnom, a 3. rajtkockára volt elegendő.

A verseny rajtja izgalmas volt, Ákos alatt megállt a gép és a kavarodásban az élre kerültem, vezettem is 2 kört mire jött a piros zászló. Ezután az újra rajt már sima volt, szépen eljöttünk, az első két kolléga tempóját tudtam tartani, de valós támadási lehetőségem nem volt. A verseny második felében már inkább a védekező íveket kellett használni, szerencsére sikerült higgadt védekezéssel behozni a gépet a harmadik helyre. Gratulálok a dobogósoknak, illetve a többi versenytársnak a korrekt versenyzésért.

Köszönöm a KARTING365 csapatának a nagyszerű szervezést és lebonyolítást.

Csapatbajnokság:

DrivingCamp | KARTING365 Gokart Kupa | csapat

1. helyezett: MB Orange Racing

Értékelésen belüli csapatok közt a második helyről indultunk. Az etap elején átvettük a vezetést, esőben ki tudtunk építeni kis előnyt. Ahogy száradt a pálya, kicsit lassultunk, illetve 1-2 csere sem úgy alakult, ahogy terveztük, így az utolsó előtti etapban elvesztettük ideiglenesen az első helyet. Az utolsó cserénél, ahogy kinyitott a box, jöttünk is, végén a nagyon jó tempónak, és cseregépnek köszönhetően visszavettük a vezetést.

Köszönjük a szervezést, gratulálunk a csapatoknak! 

2. helyezett: Croatians Kart Team

Enyhe esőben kezdődött a reggel, aminek kicsit sem örültünk. Az edzést az 5. helyen zártuk, majd ezután az időmérőt kicsit meglepő módon a 2. helyre sikerült behozni.

A futamra már elállt az eső, de a verseny első felében még vizes körülményekben mentünk, amit a többiekhez képest egész jó átlaggal sikerült lehozni. Az utolsó 2 etapban már száradó pálya volt, amit kicsit felemásan tudtunk teljesíteni, de végül a negyedik helyen sikerült beérni. 

Mivel 2 csapat is értékelésen kívül ment az előttünk végzőkből, így az idei második ezüstérümünkkel távoztunk, és a futam végére még meg is száradtunk.

Nem feltétlenül vártunk ilyen jó eredményt magunktól ezen a pályán, így elégedettek lehetünk.

3. helyezett: Plan B

A nap elég izgalmasnak ígérkezett. Az eső már a szabadedzés előtt leesett, így már a legelső félórában lehetett gyakorolni az vizes íveket.

Az időmérőben volt kép apróbb hiba is, de így is sikerült a hatodik helyet elérni.

A rajtot követően elég hamar sikerült kettőt előzni, így szabadon tudtunk menni. A csere jól sikerült, viszont nekem nagyon nem ment ma ez a csúszós pálya és pozícióban is eléggé visszaestünk, ezért még az etap közben megbeszéltük, hogy én kevesebbet megyek, míg apa többet. Ezt a következő cserénél már alkalmaztuk is, úgyhogy megint fel tudtunk jönni egy jó helyre. Apa végig a legjobb idők közelében tudott menni és nagyon hamar ráérzett a száradó pályára is. Így sikerült végig stabilan az ötödik és a hatodik hely között maradni. Az utolsó előtti etapban az ötödik helyen álltunk. A végső etapon (már száraz pályán) én mentem. Ez már sokkal jobban ment, mint előtte, így csak arra kellett figyelnem, hogy egyenletes tempót tudjak végig menni. Ez sikerült, így végül megtartottuk a helyünket. Most is volt három értékelésen kívüli csapat, akik előttünk végeztek így mi lettünk a harmadikok. Így annak ellenére, hogy milyen nehézkesen indult a nap, nagyon jól zárult.

Gratulálunk a többi csapatnak!


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője