Versenyzői beszámolók – 2024/06 G1 Asia

Szerző: Pataki Gábor Közzétéve:

KARTING365 Gokart Kupa és Csapatverseny idei hatodik fordulóját a G1 Asiában rendeztük meg.

Így látták a napot a különböző súlykategóriák dobogós helyezettjei:

60+ kategória:

G1 Asia | KARTING365 Gokart Kupa | 60+

1. helyezett: Antal Csongor

Nagy reményekkel érkeztem meg az Asiaba, ugyanis itt már nyertem egyszer és nagyon szeretem a pályát. A szabadedzéseken sikerült mindig top 3-ban végeznem, és a harmadik edzésen megfutottam a nap addigi legjobb idejét, így bizakodva vártam az időmérőt.

Az időmérőn többször is beszorultam mások mögé, így lelassítottam, majd próbáltam olyan helyet találni, ahol nem volt senki. Az utolsó körben sikerült egy közel tökéletes időt mennem, ami felülmúlta a harmadik szabadedzésen futott időmet, és több, mint 3 tizedet adtam a másodiknak. Eddig még csak egyszer voltam pole-ban, így nagyon izgultam a verseny előtt, de szerencsémre kaptam egy jó gokartot, amivel tudtam, hogy le tudok majd szakadni.

A rajtnál kicsit összekoccantunk a mögöttem lévővel, de sportszerű módon visszaadta a pozíciót. Ezután sikerült ellógva jó köröket autóznom, így a verseny végén engem intett le először a kockás zászló. 

Ezzel az eredménnyel csak egy-egy ponttal lecsúszva az első kettő helyről harmadik lettem a bajnokságban, aminek nagyon örülök. Gratulálok az első két helyezettnek! Köszönöm az egész napos támogatást anyukámnak, apukámnak és Dominiknak.

2. helyezett: Tóth Kristóf

Félve, ugyanakkor bizakodóan vágtam neki ennek a versenynek, ugyanis a bajnoki cím volt a tét. A 2. helyen álltam a bajnokságban, és mindenképpen elöl kellett végeznem. Az időmérőn a 4. helyet sikerült megszereznem, ami édes kevés volt a bajnoki címhez, úgyhogy tudtam, hogy nyomni kell. A versenyre nem a legacélosabb gépet keptam, ami el is szomorított kicsit. Szerencsém volt, hiszen az első körben le tudtam csapni 1 helyre, így már dobogón voltam, viszont még ez sem volt elég. A verseny hátralévő része magányosan telt, azonban az utolsó körökben bezavartak a lekörözöttek. Nagy volt a káosz és ennek köszönhetően fel tudtam jönni a 2. helyre, ami a bajnoki címet jelentette. Összességében jó versenyt zártam és gratulálok a többi versenytársamnak.

3. helyezett: Lukács Olivér

75+ kategória:

G1 Asia | KARTING365 Gokart Kupa | 75+

1. helyezett: Varga Sándor

Nagyon bizakodóan vágtam neki ennek a versenyek attól függetlenül, hogy az elmúlt két verseny nem sikerült. Az edzéseken jó volt a tempóm. Az időmérőn egy elég jó gépet kaptam, amivel megszereztem első pole pozíciómat a bajnokságban. A versenyre is sikerült jó gépet kifognom, nem volt sima győzelem, mert a mögöttem levő elég ügyes volt, de végül meglett első győzelmem. Gratulálok a dobogósoknak. Köszönöm a szervezést a KARTING365-nek, találkozunk a Drivingcampen!

2. helyezett: Demeter-Csoma Dániel

Az előző versenyen szerzett dobogós helyezésem miatt megerősödött önbizalommal vágtam neki a versenynek. A pálya vonalvezetése ismét megváltozott. A szabadedzéseken próbáltam a lehető legjobb technikával végigmenni a pályán, és megszokni az íveket, kanyarokat. A kvalifikációra szerencsére jó gokartot kaptam, amivel sikerült kiváló időt teljesítenem. A futamot a 2. helyről kezdtem meg, végig izgalmas, szabályos csatát vívtam Varga Sándorral, aki ügyesen hárította a sorozatos támadásaimat. Nagyon örülök a 2. helyezésemnek, gratulálok a többi dobogósnak is! Külön öröm számomra, hogy a 4-6 verseny összesítésében szintén 2. lettem. Köszönöm a szervezők munkáját is!

3. helyezett: Gulyás Botond

80+ kategória:

G1 Asia | KARTING365 Gokart Kupa | 80+

1. helyezett: Fucskó Norbert

Izgalmasan indult a nap, hiszen még nem jártam ezen a pályán korábban, úgyhogy gyorsan kellett megtanulnom az ideális íveket, miközben ráadásul a pálya állapota folyamatosan változott a reggeli órákhoz képest. Szerencsére az időmérőn sikerült konzisztensen és gyorsan vezetni, szabad levegőben nyomhattam neki végig. Meg is lett az eredménye, kis híján, de meglett az első pole pozícióm. A versenyen tudtam, hogy mindenképp jól kell rajtolnom és kivédekezni az első pár kanyart, hiszen ekkor van a legnagyobb lehetősége a mögöttem autózóknak. Próbáltam minden körben a határon vezetni és szerencsére a srácok mögöttem kicsit csatáztak is, így sikerült picit meglógni. Ezután már csak tartani kellett a tempót, ami nem volt egyszerű, mert a többiek nagyon gyorsak voltak. Gratulálok mindenkinek a teljesítményhez!

2. helyezett: Illés Kristóf

Lassan indult be a nap, de a harmadik szabadedzésen már egész gyors köröket tudtam menni. Egy jó kvalifikációs idővel végül a második rajtpozícióban találtam magam, és a 75 kg-os kategória versenyét követő fáradtságomból (és a pálya tulajdonságaiból) adódóan ezen a helyen végeztem a versenyt is. Az első pár körben még támadtam az első helyért, de aztán szép lassan lemaradtam és folyamatosan védekeznem kellett, aminek eredményeként ezüstérmesként intettek le. Jó kis verseny volt, gratulálok a többieknek is!

3. helyezett: Janda Tamás

A futamnak a harmadik helyről vágtam neki. Néhány kör után sikerült elszakadnunk a többiektől. Az előttem haladó hasonlóan jó tempót ment, mint a 75-ös kategóriában, így sajnos nem sikerült előrébb törnöm. A futamot végül sikerült a harmadik helyen befejeznem, ami a bajnoki cím megszerzéséhez segített hozzá.

90+ kategória:

G1 Asia | KARTING365 Gokart Kupa | 90+

1. helyezett: Mezei Gergő

Izgalmas napnak ígérkezett, ugyanis a minibajnokság záró fordulójához érkeztünk.

Kicsit tartottam a pályától, itt eddig még nem sikerült dobogóra sem állnom, de már az első köröktől nagyon ráéreztem erre a kicsit átalakult pályára.

Az időmérőn meglett a pole és egy sima rajt után remek tempót diktálva befutottam az első helyre. A győzelem ellenére is, pár ponttal lemaradva 2. lettem, de nem szomorkodom, mert Imre Dávid versenytárs teljes mértékben megérdemelte a bajnoki címet.

A 95 kg+ kategóriában is hajtottam a bajnoki címre, ahol egy kaotikus időmérőt követően a mezőny sűrűjéből vágtunk neki a futamnak, Sikerült szépen felzárkózni, de Ákos, a bajnoki rivális is remek futamot teljesített, így csupán 2 ponttal, de ő lett a bajnok, hozzáteszem teljesen megérdemelve.

Ezúton is gratulálok Ákosnak és Dávidnak a bajnoksághoz és persze az összes többi versenytársnak is, mert mind a 3 fordulóban nagyon jókat versenyeztünk és minden percét élveztem.

Köszönöm a KARTING365 csapatának a remek szervezést és lebonyolítást.

2. helyezett: Imre Dávid

A pontverseny állása miatt pozitívan álltam a naphoz, annak ellenére, hogy eddig soha nem jártam ezen a pályán. A szabadedzéseken végig javultam, az időmérőn sikerült második helyre kvalifikálnom. Azt már a szabadedzéseken észrevettem, hogy tisztán előzni nagyon nehéz ezen a pályán.
A második helyről indulva így már nyugodtan kezdtem a futamot. Bár Gergő előttem volt, de tudtam, hogy ez a pontkülönbség számomra elég, így nem is erőltettem túl. Az elején megpróbáltam elkapni Gergőt, de egész nap 1-1,5 tizeddel előttem járt. Hamar leléptünk a mezőnytől, csak mögöttem Borsányi Gergely bírta stabilan tartani a tempónkat, de ő sem volt támadási közelségben. Nagyobb izgalmak nélkül ment le az egész verseny a részemről, de annál nagyobb boldogsággal szálltam ki a futam végén, mert ez így számomra az első helyet jelentette a minibajnokságban. Kényelmes pontelőnnyel érkeztem erre a fordulóra és nagyon boldog vagyok, hogy számomra ismeretlen pályán is sikerült megtartanom ebből az előnyből.

Nagy vágyam teljesült ezzel, szuper nap volt!

Gratulálok a többi versenyzőnek is!

3. helyezett: Borsányi Gergely

Egy jó időmérővel sikerült a 3. helyet megszereznem. A rajt után az első három tisztességes távolságból követte egymást, mögöttem viszont nagy csata volt ahogy láttam, ezért sikerült nagy előnyt kiautózni és így maradnom a 3. helyen.

95+ kategória:

G1 Asia | KARTING365 Gokart Kupa | 95+

1. helyezett: Károly Zoltán

Elég jó előérzetem volt már reggel is a verseny kapcsán, az Asia a kedvenc pályám, bíztam benne , hogy jól fogok szerepelni. A szabadedzéseken még nem mentem kimondottan jól, de aztán az időmérőre megkaptam a 9-es gokartot, ami nagyon gyors volt. Annak ellenére sikerült poleba kerülni, hogy az időmérő alatt közelebbi ismeretséget kötöttem az AsiaCenter betonjával, így pár körrel kevesebbet sikerült futni. A sikán után pont előttem történt baleset és sajnos már nem tudtam elkerülni, nagy sebességgel beleszálltam a pályán keresztbe álló gokartba. A szakszerű sebkezelés után a verseny már izgalommentes volt, újra megkaptam a 9-es gépet és sikerült gyorsan meglógnom a többiek elől. Első győzelmem volt, már nagyon vártam és örültem neki. Gratulálok a többieknek is a helyezésekhez!

2. helyezett: Nagy Dávid Mihály

Különösebben nem készültem erre a futamra, bár tudtam, hogy itt fog eldőlni a minibajnokság.

Az Asia kevésbé áll közel hozzám, de igyekeztem jól menni ezen a változtatott nyomvonalon.
A szabadedzéseken éreztem, hogy egyre jobb köridőket tudok teljesíteni és egy jó időmérővel be tudom biztosítani a dobogós helyezésem a versenyen és a bajnokságban is.

Maga a verseny nem sikerült túl jól a bajnokság szempontjából, ugyan a 2. helyen értem be, de nagyon küzdöttem a gokarttal és a védekezéssel.

Összességében nem volt rossz futam, de alakulhatott volna szerencsésebben is.

3. helyezett: Borsányi Gergely

A 90-es futammal ellentétben ez egy izgalmas futam volt, végig változtak a pozíciók, sokan voltunk csatában a dobogós helyekért, végül 4. helyen értem célba, de Gergőt előttem hátrébb sorolták, így nagy szerencsével tudtam a 3. helyet megszerezni.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője