Versenyzői beszámolók – 2024/08 Budaring

Szerző: Pataki Gábor Közzétéve:

KARTING365 Gokart Kupa és Csapatverseny idei nyolcadik fordulóját a Budaringen rendeztük meg.

Így látták a napot a különböző súlykategóriák dobogós helyezettjei:

60+ kategória:

Budaring | KARTING365 Gokart Kupa | 60+

1. helyezett: Tóth Kristóf

Bizakodva vágtam neki a versenynek, jó tempóm volt végig és egy nagyon kiélezett csatát tudtam vívni az egész verseny alatt. A verseny felénél az élre is tudtam állni, viszont kaptam egy váratlan bevetődést és visszaestem. Viszont 3 körrel a verseny vége előtt sikerült elég közel kerülnöm ismét és a jól bevált kifékezős módszerrel újból vezettem a versenyt. Fontos volt ez a győzelem hiszen a bajnokság elképesztően szoros és minden pont számít.

2. helyezett: Demeter Benjámin

Szabadedzéseken az elejétől fogva jó időket mentem a pályán, akárcsak az időmérőn, ahol 2. helyre tudtam kvalifikálni, viszont így se volt könnyű dolgom. A verseny elején átvettem a vezetést, majd azután a verseny végéig az utánam lévő versenyzővel kellett csatáznom, és sajnos az utolsó pár körben egy nagy hibát követtem el, ami a pozícióm elvesztését jelentette, ennek ellenére egy nagyon jó és izgalmas verseny volt, minden résztvevőnek gratulálok!

3. helyezett: Járfás Tamás

Szabadedzéseken már kiemelkedő tempóm volt, viszont időmérőn nagyon szerencsétlen voltam a géphúzással és csak a 12. helyre volt elég az időm, majd versenyen feljöttem 2. helyre, viszont kaptam egy büntetést, amivel nem értek egyet és vitatnám, de sajnos a szabályzat nem engedi a büntetések vitatását, így kénytelen voltam elfogadni.

75+ kategória:

Budaring | KARTING365 Gokart Kupa | 75+

1. helyezett: Varga Sándor

A Budaring egy új pálya volt a versenynaptárban, ezért kíváncsian vártam, milyen lesz majd itt versenyezni. A szabadedzéseken a tempóm jó volt. Időmérőre kaptam egy jó gépet, amivel sikerült az első helyre kvalifikálni magam. Az egész verseny során nagy csatát vívtam Tóth Kristófal és a befutó is nagyon szoros volt. Gratulálok a dobogósoknak! Köszönöm szépen a szervezést a KARTING365-nek! Találkozunk Kart Farmon!

2. helyezett: Tóth Kristóf

Tudtam, hogy nehéz lesz ez a verseny ugyanis csak a 2. helyet tudtam megszerezni időmérőn és előttem egy nagyon erős versenytársam volt. Az egész verseny alatt csatáztunk, de nem volt valós esélyem a győzelemre. Nagyon szoros volt végig és majdnem célfotó kellett a végén. Jól éreztem magam a versenyen és gratulálok a többi versenyzőnek is.

3. helyezett: Demeter-Csoma Dániel

Bizakodva vágtam neki a napnak, reméltem, hogy ez a verseny jobban sikerül, mint az előző. A szabadedzéseken nem voltam megelégedve a tempómmal. Az időmérőre nem kaptam jó gokartot, így csak a 7. helyre tudtam kvalifikálni.  A versenyre viszont egy jó gépet sorsoltak nekem. Nagyon szeretem ezt a pályát, mert sok előzési lehetőség van. Végig küzdelmes, de szabályos versenyt vívtam a dobogóért. Gratulálok dobogós társaimnak, valamint köszönöm a KARTING365 munkáját!

80+ kategória:

Budaring | KARTING365 Gokart Kupa | 80+

1. helyezett: Baksa Bálint

Izgalmas versenynek nézhettünk elébe, mivel hogy megkaptuk Leventével az endu időmérőre a 4-es számú legrosszabban kezelhető gépet. Ezért szomorú voltam picit, de az egyéni futamok 80+ verseney nagyon izgalmas volt, meglett első győzelmem, csak nagyon fura az időmérőnek a stratégiája.
Köszönöm szépen az élményt!

2. helyezett: Németh Barnabás

Időmérőn megszereztem a második rajthelyet, és azt tudtam tartani a futamon is. Igaz, közeledtem az előttem lévőre a végén, de túlmelegedtek a gumijaim, és nem tudtam semmit sem kezdeni. Innen is gratulálok Bálintnak a győzelemért, összességében nagyon élvezetes futam volt.

3. helyezett: Veres Balázs

Vártam ezt a futamot, mostanában nagyon rosszul teljesítettem, így az új helyszín nagyon felpörgetett. Úgy vélem az új helyszín egyfajta objektív képet adhat a mezőnyről, ami fontos referencia a fejlődés útján. 

A futam előtt elmentem kipróbálni a pályát, mely alkalommal igen gyorsan ráéreztem a pálya ritmusára. Kicsit elrugaszkodva a földtől, nekem ez a pálya az Asia és Hungaroring közös gyermeke. Rendkívül technikás pálya, a kanyarok eltérő ívei és a heterogén aszfalt igen komoly kihívás elé állítja a pilótákat. Igazi bérgokart pálya lett!

Az edzéseken jól mentem, igen magabiztos előnyöm volt a többiekhez képest. Az időmérőre egy nagyon jó gépet kaptam, de olyan brutális fék volt rajta, hogy szinte az összes körön a visszafordítóban megcsúsztam. Így is összejött a harmadik hely. Mi lett volna ha a fékkel is jól bánok?…

Az előttem végzett két versenyző nagyon jó időket ment, a futam alatt is bizonyították, hogy másik ligában küzdenek. A futamon esélyem sem volt beérni őket, nagyon gyorsak és pontosak voltak, én meg az első két körömön vétettem pár hibát és az így kialakult hátrányt már nem tudtam ledolgozni. 

A futam második részében, csak hogy a kellő izgalom meglegyen, felzárkózott rám Máté, aki kergetett a célig. Nem ért utol, de én sem az első kettőt. Harmadikként zártam, aminek nagyon örültem.

Innen is gratulálok a dobogós helyezetteknek, az új pálya fentartójának és megálmodójának! Egy jó pálya alap a jó versenyzéshez, itt minden adott volt, ehhez a KARTING365 csapata is a legjavát adta! 

Köszi Nektek! 😉

90+ kategória:

Budaring | KARTING365 Gokart Kupa | 90+

1. helyezett: Mezei Gergő

Izgatottan vártam ezt a fordulót, a pálya teljesen új volt számomra, nehéz volt a megismerkedés.

A szabadedzéseken szenvedtem, volt, amikor az utolsó helyeken kullogtam, így nem fűztem nagy reményt még a dobogóhoz sem.

Aztán jött az időmérő, mivel nagyon hosszú a pálya, ezért tudtam, hogy csak 3 mért körre lesz lehetőség, csináltam magamnak légüres teret és egyszer csak hoppá, azt vettem észre, hogy összeáll minden, a gokart jó volt, éreztem, hogy megjött a tempó, így is lett, pole pozíció.

Verseny előtt izgultam a tempó miatt, néztem is hogy, hol kell majd védekezni, végül aztán a rajtnál simán eljöttünk és az időmérős tempómat fokozva sikerült előnyt kiépíteni, utána már csak biztonsági köröket autózva, nyugodtan elsőként láttam meg a kockás zászlót.

Köszönet a KARTING365 csapatának a remek szervezést és lebonyolítást.

2. helyezett: Kiss Csaba

3. helyezett: Kovács Dániel

A szabadedzéseken jól éreztem magam a gokartban, de idő kellett, amíg a pályához hozzászoktam, mert a lassú kanyarokkal meggyűlt a bajom. Az egyes etapok során folyamatosan gyorsultam és az időmérőnek már magabiztosan vágtam neki. A tempóm itt is megvolt és nagyon örültem a harmadik rajtpozíciónak, mert nehéz volt egy tiszta kört összehozni. A versenyen nem volt szerencsém a sorsolással, mert bizonytalan voltam a kapott gokartban, többször előjel nélkül megcsúszott és emiatt nem sikerült támadnom az előttem lévőket. Ennek fényében nagyon elégedett vagyok a dobogós helyezéssel és már alig várom a következő fordulót.

95+ kategória:

Budaring | KARTING365 Gokart Kupa | 95+

1. helyezett: B. Nagy Árpád

Ma az új pályán az egy kör hosszúsága miatt csak 2 gyors kört lehetett menni. Az első körben azt hittem, elég helyet hagyok magam előtt, de tévedtem. Utolértem a sporttársat, és köszönöm neki, hogy nem tartott fel sokáig és elengedett, így csak egy gyors kör maradt, érzetre hagytam benne, az óra szerint is, sajnos egy századdal elmaradtam a pole-tól.

Dávid mögül rajtoltam, a rajt sima volt, Dávid az elején elhúzott 2 másodpercre, én is le tudtam lépni a harmadiktól, küzdött a mögötte lévővel. A verseny harmadánál ráéreztem a gépre, és egyre gyorsabb köröket futottam, de a legjobban az segített, hogy Dávid látta, hogy közelítem és elkezdett hibázgatni. Mikor már teljesen utolértem, az egyik kanyarnál nagyon nyitva hagyta a kaput és bebújtam mellé. Sikeres volt az előzés, a futam végéig folyamatosan nőtt az előnyöm és én láttam meg elsőként a kockás zászlót.

Gratula a dobogósoknak!

2. helyezett: Imre Dávid

Sikerült az időmérőn egy viszonylag tiszta kört mennem, ami elég is lett az első rajtpozícióhoz.
Viszont már a szabadedzéseken is nagyon gyors volt Árpi, aki csak azért indult a második helyről, mert neki nem sikerült a tiszta kör az időmérőn. A rajt után lett egy kis előnyöm, de hamar kopni kezdett. Mikor utolért a pályán Árpi, hibát hibára halmoztam, így gyorsan át is lépett rajtam. Amilyen tempóban közelített, innentől ugyan olyan tempóban távolodott is. Egyértelmű volt, hogy visszatámadni nem fogok tudni, így csak arra figyeltem hogy ne essek szét még jobban. A második hely biztonságosan meglett végül.
Számomra teljesen új volt a pálya, talán egy kis gyakorlással több is kihozható lett volna belőle, de örülök a második helynek is, így bőven marad izgalom a következő fordulóra!
Gratulálok a többi versenyzőnek is!

3. helyezett: Borsányi Gergely

A szabadedzések során nagyon szenvedtem, nem találtam meg a ritmust, így nem voltak nagy reményeim az időmérőt illetően.

Ennek ellenére sikerült a harmadik helyet megcsípnem.

A futam alatt végig Gergővel csatáztunk, végig védekeznem kellett, de sikerült megtartani a 3. helyet.

Összeségében nagyon korrekt futam volt.

Csapatbajnokság:

Budaring | KARTING365 Gokart Kupa | csapat

1. helyezett: MB Orange Racing

Poleból indultunk, az első etapban nagy előnyt szereztünk, onnantól kezdve tartottuk a pozíciót, jó volt a tempó, jól sikerültek a cserék. 

Köszönjük a szervezést! Várjuk a folytatást!

2. helyezett: Plan B

Mivel apának napok óta nagyon fájt a dereka, ezért a szabadedzés végéig az is benne volt a pakliban, hogy egyedül fogok versenyezni.

A félóráson jó volt a tempónk, ami egy kis magabiztosságot adott a továbbiakban. A jó géphúzást követően a 11-es géppel az időmérőn értékelésen belül harmadik helyet tudtam elérni.

A rajtot követően tudtam egyet előzni, amivel a második helyen álltunk. A gépcserék viszonylak jól mentek, ezért én az egész verseny alatt a 11-el mentem, apa meg közép jó gépekkel tudott menni, ezzel stabilan tartva a második helyünket. Apa a dereka miatt inkább spórolósan ment, nehogy nagyobb baj legyen.

Így a végén másodiknak intett le minket a kockás zászló.

3. helyezett: Croatians Kart Team

Izgalmas volt egy új pályán versenyezni, nagyon gyors, lendületes és elég hosszú volt a budaringi helyszín.

Az időmérő edzésen elég jó helyen végeztünk, de a versenyen nem volt elég jó a tempónk a dobogóhoz, viszont a Rozsdamarist megbüntették, így végül a harmadik helyen sikerült beérnünk.

Köszönjük a szervezést és a lehetőséget, szuper volt minden ismét.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője