Versenyzői beszámolók – 2024/09 Kart Farm

Szerző: Pataki Gábor Közzétéve:

KARTING365 Gokart Kupa és Csapatverseny idei kilencedik fordulóját a Kart Farmon rendeztük meg.

Így látták a napot a különböző súlykategóriák dobogós helyezettjei:

60+ kategória:

Kart Farm | KARTING365 Gokart Kupa | 60+

1. helyezett: Varga Sándor

A Kart Farm egy technikás, gyors pálya. Az edzéseken a  tempóm megvolt és tudtam, hogy egy jó géppel akár poleból is indulhatok. Ez meg is lett és az élről indulhattam. A verseny nem volt túl izgalmas a mögöttem lévő gyenge gépe miatt. Nagyon örültem, hogy ezen a pályán is sikerült nyernem és 75+ összetett bajnok lehettem. Gratulálok a dobogósoknak és az összetett  bajnokoknak. 

Köszönöm a szervezést a KARTING365-nek!

2. helyezett: Sárai Pál

Az időmérő jól sikerült, emiatt a 2. helyen indulhattam, viszont a gyenge gokart miatt egy kemény védekezést kellett kiviteleznem a 34 kör alatt.

3. helyezett: Balog Nimród

75+ kategória:

Kart Farm | KARTING365 Gokart Kupa | 75+

1. helyezett: Ihász Benedek

2. helyezett: Sárai Pál

Elrontottam a mért körömet a kvalifikációban, ezért csak a negyedik helyről indulhattam, viszont a gyors gokart és jó helyzetfelismerés miatt ezt a versenyt is a második helyen zártam.

3. helyezett: Könczöl Tamás

A kvalin egy jó köridővel 2. helyre értem be, majd a versenyen végig támadva Ihász Benedeket sajnos hibázva egyet egy pozíciót buktam és a 3. helyre értem be.

80+ kategória:

Kart Farm | KARTING365 Gokart Kupa | 80+

1. helyezett: Gyüre Péter

Ezen a versenyen most minden összeállt.

Már a szabadedzéseken éreztem, hogy rendben van a tempóm és nagyon könnyedén jönnek a versenyképes köridők. Aztán az időmérőn pont ideális helyet sikerült magam előtt hagyni, éppen az utolsó körre értem utol az előttem haladót, így végig zavartalanul körözhettem: meg is lett a pole.

A verseny nagyon kaotikusan indult, a hőség miatt rengeteg hűtőkörre volt szükség, majd egy rajt-baleset-rajt-baleset sormintát követően harmadjára sikerült csak elrajtolni a mezőnynek. Szerencsére mindhárom rajtom jól sikerült és a mögöttem kialakuló ádáz csatáknak köszönhetően már az első kanyar után magabiztos előnyöm volt, amit a verseny végéig sikerült tovább növelnem. Az már csak hab volt a tortán, hogy ezzel a győzelemmel a mini bajnokságot is sikerült megnyernem.

Gratulálok a verseny és a mini bajnokság többi dobogósának, Norbinak, Máténak és Tominak: nagyon komoly kihívás ellenetek versenyezni, igyekszem majd a továbbiakban is tartani a lépést! A szervezőknek pedig köszönöm a lehetőséget és a profi lebonyolítást!

2. helyezett: Fucskó Norbert

Már vártam a futamot a Kart Farmon, hiszen rég voltam már itt, és a mini bajnokság befejező futama is volt ez egyben, ahol 75+ és 80+ kategóriában is jó esélyekkel indultam. Próbáltam lassan és okosan összerakni az ideális kört, de ez sajnos nem sikerült elég jól, az időmérőkön 6. és 8. helyen végeztem, és ráadásul azt éreztem, hogy ennél már nem tudok sokkal többet kihozni.

A 75+ versenyen ez be is igazolódott, már a rajtnál elvesztettem 2 pozíciót, ezután csak frusztrált voltam, nem tudtam fókuszálni, már előre a 80+ futamon gondolkoztam, hogy mennyire lehetetlen lesz ott egy jó helyezést elérni a 8. helyről indulva. Fejben már feladtam, de azért úgy álltam hozzá, hogy csak megpróbálom jól érezni magam a következő futamon.

Szerencsére teljesen másképp alakult a 80+ végül. 2 piros zászlónak köszönhetően összesen 3-szor rajtoltunk el, és mindhárom alkalommal 4-5 pozíciót nyertem az első körben. Nem is teljesen értem, hogy hogyan sikerült, de valahogy előttem mindig olyan viaskodás volt, hogy sikerült lesipuskásként többet is előzni. A verseny felére már sikerült felzárkózni Tamás mögé, de ő nagyon profin védte az összes támadást sok-sok körön keresztül, úgyhogy a célvonalnál 3.-ként futottam be, végül egy büntetés miatt kerültem a 2. helyre. Nagyon izgalmas verseny volt, szuper csatákkal, köszönöm a szervezést, és gratulálok a többieknek is!

3. helyezett: Könczöl Tamás

A kvalin csak a 4. helyre volt elég az időm, amivel így is büszke vagyok, hogy abból a gépből ezt kipréseltem.

90+ kategória:

Kart Farm | KARTING365 Gokart Kupa | 90+

1. helyezett: B. Nagy Árpád

Az időmérő szuperül sikerült, ennél gyorsabb kört nem tudtam volna összerakni.

A versenyen a rajt jól sikerült, az első körökben sikerült meglépnem. Folyamatosan növeltem az előnyömet és sikerült grand slamet véghez vinni. Pole, futamon első hely, rajt-cél győzelem és a verseny leggyorsabb köre.

A dobogósoknak gratula!

2. helyezett: Mezei Gergő

Nagyon vártam ez a napot, hisz a minibajnokság utolsó fordulója, ahol a 90 kg+ kategóriában az első helyen állok 10 pontos előnnyel, határozott volt a cél, ha dobogón végzek, megvan a bajnoki cím.

Már az első szabadedzésen megvolt a tempó, tudtam, ha a sorsolás szerencsés számomra, akkor nagy baj nem lehet.

Időmérőre meg is kaptam a megfelelő gépet, amit tudtam kihoztam belőle, a második rajtkockára volt elegendő.

A rajtnál simán eljöttünk, az élen Árpival, akinek aznap kimagasló tempója volt, így pár kör után le is szakadtam róla és inkább a védekezésre kellett koncetrálnom. Intenzíven kaptam a támadást, de szép korrekt csatában sikerült kivédekeznem a 2. helyet.

Így hát nagy örömömre megszereztem a bajnoki címet. Gratulálok a többi versenyzőnek, remek napot zártunk!

3. helyezett: Vályi-Nagy Károly

Bizakodva vágtam neki a versenynapnak, mivel sokat készültem előtte. A szabadedzéseken jó tempót tudtam menni és az időmérőm is jól sikerült. A 3. helyről vágtam neki a futamnak, nagyon szerettem volna elérni a második helyet, mert nagyon jó volt a tempóm, de az előttem lévő kiválóan védekezett és így a 3. helyen fejeztem be a versenyt. Nagyon tiszta, nagyon jó verseny volt. Az első dobogós helyemet szereztem meg a KARTING365-ben, nagyon jó élmény volt.

95+ kategória:

Kart Farm | KARTING365 Gokart Kupa | 95+

1. helyezett: Imre Dávid

Árpival egyenlő ponttal érkeztünk erre a futamra. Egyetlen célom volt, hogy előtte végezzek, mert akkor megvan a mini bajnokság.

A szabadedzéseken végig űridőket ment hozzám képest, ezek után nagy meglepés volt, hogy az időmérőn elé kerültem.

Második helyről indulva hamar támadni tudtam Tomit előttem, de Ő jól zárta az íveket, nem igazán tudtam mit kezdeni vele. Viszont mögöttem Árpin is érződött, hogy gyorsabb is tudna lenni ennél. 8-10 kör kellett, hogy kitaláljak valamit Tomi ellen, mert menekülnöm kellett előre. Aztán sikerült Tomi ellen egy fél pályán át tartó előzést összehoznom, amivel átvettem a vezetést, viszont annyira ritmust vesztett vele, hogy Árpi is azonnal megelőzte. Ezek után volt pár tisztább köröm, de Árpi támadni kezdett. Innentől kezdve egész pályán csak a védekezésre kellett figyelnem a futam legvégéig. Idegőrlő 15-16 kör volt, de végül sikerült! Nagyon boldog vagyok, mert ezt én sem hittem, hogy sikerülhet!

Gratulálok a többieknek is, szerintem nagyon jót meccseltünk!

2. helyezett: B. Nagy Árpád

Sajnos a technikai sportnál előfordul, hogy a gép nem acélos. Az időmérőn a harmadik helyet szereztem meg.

A versenyen Tamás rajtolt az élről, a riválisom a második pozícióból. Kb. a futam harmadánál Dávid megelőzte a vezető Tamást, és lendületből én is el tudtam menni mellette, így Dáviddal az első két helyen csatáztunk. Mindent megpróbáltam, de szépen kivédekezte a támadásaimat így Dávidé lett a diadal.

Gratulálok neki!

3. helyezett: Szunyog Tamás

A Kart Farmon sikerült megszereznem az eddigi legjobb rajtpozíciómat a második hellyel, épp ebben az irányban, így bizakodva vártam a mostani hétvégét is. A szabadedzéseken sikerült mindig kicsit javítani, az időmérőre pedig jó gépet kaptam, jó csillagegyüttállásnak tűnt. Érzésre voltak jó körök is, és ezt az óra is megerősítette, bár csak minimális különbséggel, de sikerült megszerezni a pole pozíciót.

A versenyen így az a szokatlan helyzet állt elő, hogy nem volt senki előttem az elején. A meleg miatt hűtőkörökkel kezdtünk, itt már éreztem, hogy gázadás után egy kis gondolkodási idő kell a motornak, hogy felpörögjön, de utána húzott rendesen, bíztam benne hogy rosszabbodni nem fog a helyzet. A rajt után egyből támadás alatt voltam, a célom az volt, hogy lehetőleg minél tovább sikerüljön védeni a pozíciót, meglógni nem tudtam. Aztán a verseny fele környékén egy jól kivitelezett manőverrel Dávid elém került, a kör utolsó 4 kanyarjában egymás mellett volt a két autó, de a célegyenesben jobban tudott kigyorsítani, és mivel ezt a kijáratot eléggé elrontattam, Árpi is megelőzött az egyenes részen. Így legalább páholyból nézhettem a csatájukat, ami végig kiélezett volt, és nem csak a verseny, hanem a mini bajnokság végeredményéről is döntött. Visszatámadni nem tudtam, innentől a dobogós helyet igyekeztem megvédeni, ezt szerencsére sikerült. Még extra izgalmakat hoztak a versenybe a lekörözések, ami a Kart Farm rövidsége miatt viszonylag nagy számban fordult elő, de szerencsére gondot nem okozott sehol.

Gratulálok minden versenytársnak, akik sikerrel végigküzdötték a nyár egyik utolsó tűzforró versenynapját!

Csapatbajnokság:

Kart Farm | KARTING365 Gokart Kupa | csapat

1. helyezett: MB Orange Racing

Az időmérő most nem jött össze, hátulról rajtoltunk, és az első etapban kb. 3/4 kör hátrányba kerültünk az elsőkhöz képest, ahogy nyitott a box, cseréltük is az első etapos gépünket.

A verseny során több kisebb hibát vétettünk, például, mikor 2 másodperccel kicsúsztunk a box ablakból, emiatt 1 kör büntetést kaptunk.

A tempónk jó volt, szerencsére volt annyi előnyünk, hogy még az első helyre visszajöjjünk, értékelésen kívüli csapatokkal együtt pedig harmadik helyre.

Köszönjük a szervezést, gratulálunk a dobogósoknak, és a résztvevőknek!

2. helyezett: 3PM Team

Az időmérőnk nagyon jól sikerült, bár a gépünk nem volt a legjobb, de így is meg tudtuk szerezni a második helyet. A verseny elején elkezdtünk hátraesni, de a jó box stratégiánknak köszönhetően sikerült jó gépeket elhoznunk a cseréknél. Az utolsó etapban még előznünk is kellett, hogy meg legyen a második hely. Összefoglalva nagyon jó versenyt teljesítettünk és örülünk ennek a pozíciónak. Köszönjük a szervezést!

3. helyezett: Croatians Kart Team

Nem mentünk túl jól az edzésen, amit kicsit értetlenül fogadtunk, majd az időmérőn a 3. helyet sikerült megszerezni.

A verseny minden egyes etapjára nagyon hasonló tempót sikerült összehozzunk, ami nem volt rossz, de ha kicsit gyorsabbak lettünk volna, annak még jobban örültünk volna.

Az utolsó etapra a második helyen fordultunk, de a 3PM csapata sokkal gyorsabban érkezett mögöttünk és simán megelőzött az utolsó 10 percben. A Rozsda sajnos a boxutcában időt veszített, pedig velük is szoros lehetett volna a vége.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője