Versenyzői beszámolók – 2024/10 DrivingCamp

Szerző: Pataki Gábor Közzétéve:

KARTING365 Gokart Kupa és Csapatverseny idei tizedik fordulóját a DrivingCampen rendeztük meg.

Így látták a napot a különböző súlykategóriák dobogós helyezettjei:

60+ kategória:

DrivingCamp | KARTING365 Gokart Kupa | 60+

1. helyezett: Keresztes Krisztián

Ez a versenynap is nagyon jól indult, a három szabadedzés alatt szépen építettem fel a ritmust. Nagyon kényelmesen éreztem magam a pályán, és az időmérőre a jó tempóm mellé szerencsémre egy erős gokartot is kaptam, amivel meg is szereztem az első rajtpozíciót.

A tudat, hogy nagy esélyem van megnyerni a versenyt egyszerre töltött el pozitív izgatottsággal és egy kisebb félelemmel, hogy ebben a helyzetben csak veszítenivalóm van. Ezt a gondolatot az se feledtette, hogy a versenyre egy (mások tapasztalata alapján) igen gyenge gépet kaptam.

Amint viszont beültem a gokartba, és lehúztam a rostélyt, a külvilággal együtt minden aggályom megszűnt. Elkezdődött a verseny és az első két-három kör után már tudtam, hogy ezt a versenyt be fogom húzni. Néha kellett kicsit védekeznem, de alapvetően elég simán meg is nyertem a futamot. Leintett a kockás zászló, megálltam a gokarttal, és a barátnőmnek – aki kitárt karokkal szaladt felém – csak ennyit mondtam: hát ez is megvolt.

2. helyezett: Balog Nimród

Az időmérőm jól sikerült, viszonylag gyors gokartot kaptam és sikerült jó helyről indulnom, így végül a 2. helyen végeztem a kvalifikációban.

A verseny végig izgalmas volt. Az elején az előttem lévővel csatáztam. A vége felé beértek egy még gyorsabb gokarttal, emiatt folyamatosan védekeznem kellett és lemaradtam az előttem lévőtől.
Végül szoros küzdelem árán sikerült megtartanom a 2. pozíciót.

3. helyezett: Pécsi Benedek

75+ kategória:

DrivingCamp | KARTING365 Gokart Kupa | 75+

1. helyezett: Könczöl Tamás

Egy nagyon jó gokarttal első helyre kvaliztam, és ezt a pozíciót a verseny végéig megtartottam, de voltak mégis necces szituációk, mint például az utolsó előtti körben, mikor Demeter-Csoma Dániel a semmiből bedobta a gokartját, de szerencsére meg tudtam tartani a pozíciómat.

2. helyezett: Demeter-Csoma Dániel

A szabadedzések elvárásomnak megfelelően sikerültek. Az időmérőre egy viszonylag jó gokartot kaptam, amivel a 4. helyre kvalifikáltam. A verseny kezdete után az első kanyarban feljöttem a 3. helyre, valamint pár körrel később a Sárai Pállal vívott harcban én jöttem ki jobban. A verseny végéig Tamást üldöztem, de nem volt egyszerű feladatom, mert közben hátra is kellett figyelnem a támadóra. Elégedett vagyok az elért 2. helyezéssel. Gratulálok a dobogós társaimnak. Köszönöm a szervezők munkáját.

3. helyezett: Sárai Pál

80+ kategória:

DrivingCamp | KARTING365 Gokart Kupa | 80+

1. helyezett: Könczöl Tamás

Egy nagyon jó gokarttal majdnem fél másodperccel ülhettem be az első rajtkockához, és ezt a futam végéig laza vezetéssel meg is tudtam tartani.

2. helyezett: Gyüre Péter

Az időmérőn mindhárom mért körömbe belehibáztam, így meglepetésként ért a 3. rajtpozíció. A verseny is izgalmasan indult, mert a rajt előtt cserélni kellett a gokartom első kerekeit, az új gumik pedig a bekoptatás ellenére is eléggé csúsztak a verseny első köreiben, illetve az első kanyarban végig. Ennek ellenére a kezdeti csúszkálásból adódó kisebb lemaradást sikerült ledolgoznom, de sajnos pont ott nem volt elég tapadásom és tempóm, ahol támadni lehetett volna. Közben hátrafelé is kellett figyelnem, de szerencsére a kritikus részeken általában volt éppen annyi előnyöm, hogy csak nagyon ritkán kellett védekező íveket autóznom. Egyszer viszont valahogy elmértem a távolságot és nyitva hagytam a kaput, amin be is bújt a mögöttem érkező, de szerencsére sikerült megtartani a pozíciót. Így Máté sajnálatos önhibán kívüli kiesésének köszönhetően végül a dobogó 2. fokára állhattam. Gratulálok a többi dobogósnak is!

3. helyezett: Tóth Imre

A mai napra úgy érkeztem, hogy két súlycsoportban is neveztem. A második futamon a negyedik helyet sikerült megszerezni, ami szintén szép eredmény. Úgy voltam vele, hogy itt már bármi történhet. A verseny kezdetétől fogva éreztem, hogy versenyképes a tempóm. A mögöttem lévő nem tudott támadni. A negyedik helyen haladtam, amikor megtörtént még egyszer az, amire már végképp nem számítottam… Műszaki hiba miatt kiesik az előttem haladó versenyző. Így itt is dobogóra tudtam állni.

Nagyon elégedett voltam a mai nappal. Két éremmel mehettem haza.

90+ kategória:

DrivingCamp | KARTING365 Gokart Kupa | 90+

1. helyezett: Imre Dávid

Harmadik helyről kezdtem a futamot. Szeretem ezt a pályát, a versenyen végre kezdtem újra ráérezni a ritmusára is. Éreztem, hogy gyorsabb is tudnék lenni, de elég későn sikerült csak az előzés. Pár kör volt hátra, mire végre második lettem. Akkor még hatalmasnak tűnt a távolság az első helyig. Egy körrel később viszont már láttam, hogy gyorsan utol fogom érni. Az utolsó körökre utol is értem és próbáltam minél inkább támadni/zavarni őt. Aztán az utolsó körben az ölembe hullott a győzelem, mikor az első gokart hajtása elment, így simán ki tudtam kerülni a kör harmadánál. Nagyon sajnáltam, hogy így járt az első helyen, de annak örültem, hogy én vettem át a helyét.
Jó verseny volt, gratulálok mindenkinek!

2. helyezett: Tóth Imre

Az időmérő nagyon jól sikerült, mert az eddigi legjobb rajtpozíciómat sikerült megszerezni. A második helyről tudtam indulni. A verseny feléig az első 4 géppel vonatozva mentünk. Ekkor a mögöttem lévőnek sikerült megelőznie. Nem adtam fel nyomtam neki tovább. A verseny utolsó körében megtörtént az, amire senki sem számított. Az első helyen versenyző alatt megállt a gokart, így sikerült visszaszereznem a második helyet.

3. helyezett: Károly Zoltán

Az időmérő edzésre megkaptam ugyanazt a gépet, amivel az utolsó szabadedzésen is mentem. Ha sikerült volna ugyanazt az időt megfutnom vele, akkor az 1. helyről indulhatok, de sajnos nem volt igazán jó időmérő köröm, így maradt a 4. hely. A versenyen végig közel voltam az előttem haladókhoz, a tempóm rendben volt, ezt mutatja, hogy sikerült megfutnom a leggyorsabb kört. Előzési helyzetbe viszont nem nagyon tudtam kerülni, jól védekeztek előttem. A végén egy műszaki hiba következtében a jól megérdemelt 4. helyet bronzéremre cseréltem. Gratulálok a többieknek is a helyezésekhez!

95+ kategória:

DrivingCamp | KARTING365 Gokart Kupa | 95+

1. helyezett: B. Nagy Árpád

Az időmérőn elégedett voltam a köreimmel, de nem tudtam, ez mire lesz elég. Amikor a sisakomat vettem le a fejemről, közben már Gergő veregette a vállam, hogy szép volt. Enyém lett a pole, Gergőé a második pozíció.

Jöttek a versenyek és szakadtak az ékszíjak, volt olyan is, ahol az élen vezetőnek szakadt el az utolsó körében.

A mi futamunk volt az utolsó aznap, bennem volt a para, nehogy nálam is elszakadjon. A versenyre gyors gépet sorsoltak nekem. A rajt sima volt. Kb 3 körig a nyomomban volt Gergő, de aztán el tudtam lépni tőle. Innentől hegyeztem a fülem, hogy hallok-e fura hangot a motor felöl. A verseny kétharmadánál már akkora előnyöm volt, hogy inkább kerültem a rázóköveket, nem mentem rájuk, hogy véletlenül se adja meg magát az ékszíjam. Nem történt baj, én láttam meg először a kockás zászlót.

Ismét pole, futamelsőség, rajt cél győzelem és futam leggyorsabb köre. Szuperül sikerült.

Gratulálok a dobogósoknak!

2. helyezett: Mezei Gergő

A szabadedzéseken nem mozogtam jól, de tudtam, ha jó gépet kapok, akkor lehet esélyem.

Így is lett, időmérőre szerencsém volt a sorsolással, éreztem, hogy jó köröket futottam, reménykedtem a pole-ban, de már-már szokás szerint, jött Árpi és fél tizeddel az övé lett a rajtelsőbbség.

A rajt sima volt, az első körökben még ott voltam lőtávolban, aztán kijött a nyers tempója, ami körönként 1-2 tizeddel gyorsabb volt, mint az enyém, így nekem maradt a kényelmes ezüstérem, aminek szintén nagyon örülök.

Gratulálok a dobogósoknak és a többi versenyzőnek, jót versenyeztünk!

3. helyezett: Imre Dávid

Az időmérőm nem a legjobban sikerült, így 5. helyről kezdtem a versenyt. Gyors voltam az elejétől, de az előzések lassan sikerültek. Kettőt is tudtam előzni futam közben, de nagyon jól védekeztek a srácok, nem volt könnyű dolgom. A harmadik helyre csak pár körrel a vége előtt sikerült felérnem, addigra az első két pilóta már nagyon távoli lett volna. Örülök, hogy sikerült odaérjek a dobogóra, mert nagyot kellett küzdenem érte!

Gratulálok mindenkinek!

Csapatbajnokság:

DrivingCamp | KARTING365 Gokart Kupa | csapat

1. helyezett: MB Orange Racing Team

Az időmérő jól sikerült, a versenyen jó volt a tempónk, a gépcserék jól sikerültek. A hétvégén bebiztosítottuk a csapatbajnokság 1. helyet.

Köszönjük a szervezést, várjuk a folytatást.

2. helyezett: Rozsda Maris

Nagyon vártuk már ezt a versenyt, mert úgy éreztük, talán ez az utolsó esélyünk, hogy megvicceljük az MB-t és behúzzuk az első győzelmünket. A verseny eleje több volt, mint biztató, nagyon jól alakultak a dolgok, de aztán egy apró hiba után nem abba a gépbe ültünk be, amibe szerettünk volna, így maradt a második hely. Örülünk, hogy újra sikerült dobogóra állni, és csökkenteni a lemaradásunkat a második helyért folyó éles küzdelemben.

Gratulálunk mindenkinek!

3. helyezett: Croatians Kart Team

Meglehetősen eseménymentesen alakult a futamunk. Már az időmérőn bekerültünk a harmadik pozícióba, ahonnan a verseny végéig nem mozdultunk ki. Az előttünk lévő Rozsdamaris csapata beláthatatlan távolságra volt, a minket követő Reunion pedig nagyon leszakadt, így senkitől nem zavartatva bedöcögtünk a dobogó legalsó fokára.

Picit még oda kellene tegyük magunkat, hogy az év végi összetettben megőrizhessük a második helyet, nagy harcra számítunk.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője