Versenyzői beszámolók – 2024/11 Battaring

Szerző: Pataki Gábor Közzétéve:

KARTING365 Gokart Kupa és Csapatverseny idei tizenegyedik fordulóját a Battaringen rendeztük meg.

Így látták a napot a különböző súlykategóriák dobogós helyezettjei:

60+ kategória:

Battaring | KARTING365 Gokart Kupa | 60+

1. helyezett: Pécsi Benedek

Senki sem tökéletes:

1. szabadedzés: P1, 2. szabadedzés: P2, 3. szabadedzés: P1, Időmérő: P1, Verseny: P1

2. helyezett: Demeter Benjámin

Már a szabadedzéseken is érződött, hogy jó a tempóm a pályán, mindig az élmezőnyben végeztem. Ez az időmérőn is így volt nagy szerencsémre. A versenyre jó gokartot kaptam, de sajnos a rajt nem volt a legjobb számomra, és az elől haladó lehagyott.

3. helyezett: Gyulai Gábor

Edzéseken nem voltam magabiztos a pályával, rosszabb gépeket sikerült kifognom, de időmérőre megkaptam egy erős gépet es sikerült a 3. helyre kvalifikálnom. A versenyen sokat nem tudtam tenni, végig védekeztem, így sikerült megtartanom a dobogót!

75+ kategória:

Battaring | KARTING365 Gokart Kupa | 75+

1. helyezett: Friedrich Máté

A 75 kg-os kategóriában jó gépet kaptam az időmérőre és a versenyre is. Sikerült megszereznem a pole pozíciót, a versenyen meg rajt-cél győzelmet arattam.

2. helyezett: Könczöl Tamás

A kvalin egy közepes gépet kaptam, amivel az 5. helyre volt elég a teljesítményem, a versenyen 2 esetben is nagyon szerencsés voltam, amivel összesen 3 pozíciót javítva a 2. helyen zártam a versenyt. A budaringi záró versenyt a tabella tetején várom 75 ponttal, izgalmas verseny lesz, az biztos 🙂

3. helyezett: Gyulai Gábor

Edzéseken nem éreztem komfortosan magam, de egyre jobb időket mentem. Az időmerőn szerencsére kaptam egy jó gépet és a második helyre kvalifikáltam. A versenyen végig védekeztem, de két helyes büntetést kapott az előttem lévő, így itt is meglett a dobogó!

80+ kategória:

Battaring | KARTING365 Gokart Kupa | 80+

1. helyezett: Domonkosi Péter

Itt jól sikerült az időmérőm, poleból rajtoltam, viszont egy borzasztó gépet kaptam, és mindenki mögöttem kb jó gépekkel jött. A futam nem volt túl izgalmas, egyszer akartak megelőzni, akkor is túl távolról, ezért bukott vele egy pozíciót, így megnyertem. 

2. helyezett: Friedrich Máté

A 80 kg-os kategóriában az időmérőn 3. lettem. Az első pár kör után Tamás a második helyről félresikerült előzési kísérletet csinált az első helyért, ezáltal megszereztem a második helyet. A verseny végéig próbáltam támadni Pétert, de ügyesen védekezett, így nem sikerült megelőznöm.

Gratulálok Péternek, Tamásnak, és a többi versenyzőnek!

3. helyezett: Könczöl Tamás

A kvalifikáción a legjobb géppel végig a mezőny elején voltam, majd az utolsó körben 1 századdal gyorsabb kört mentek nálam, ezért csalódott voltam, de tudtam, hogy ebből még bármi kisülhet. A versenyre egy jó gépet kaptam és folyamatosan támadtam az előttem lévőt, de sajnos egyszer hibáztam és ezt a mögöttünk jövő versenyző tökéletesen kihasználta és innentől már nem tudtam őt visszaelőzni, így 3. lettem a versenyen. A budaringi záró futamot itt is a tabella tetején várom 71 ponttal.

90+ kategória:

Battaring | KARTING365 Gokart Kupa | 90+

1. helyezett: Imre Dávid

Soha nem mentem még ezen a pályán, de már az első szabadedzésen éreztem, hogy hamar meg fogom tanulni.

Időmérőn sikerült is az első helyre kvalifikálnom, ami meg is lepett azért kicsit. Az első indításnál nem találtam a ritmust, de hamar jött egy egész pályás sárga zászló. Ezután már sikerült jobban megindulnom és mögöttem pedig csatázni kezdtek. Emiatt sikerült kényelmes előnyt kiautóznom, így az utolsó körökre csak annyi dolgom maradt, hogy behozzam az első helyen. A mögöttem történtek miatt így egy kényelmes, biztonságos versenyem lett, aminek örülök a bajnokság állása miatt!

Gratulálok a többieknek is!

2. helyezett: Domonkosi Péter

Egy hosszabb kihagyás után visszatértem a KARTING365-be. Egész nap jó tempóban voltam, én voltam a leggyorsabb, de az időmérőim nem sikerültek úgy, ahogy szerettem volna, ugyanis egy teljesen hideg géppel kellet menjek, igaz engedtek menni egy melegítő kört, de nem ért sokat, így csak harmadik lettem. A versenyen túl sokáig ragadtam be az előttem autózó mögé, így nem volt időm elkapni a győztest, így végül második lettem. 

3. helyezett: Mezei Gergő

Vártam ezt a pályát, itt mindig izgalmas versenyek szoktak lenni.

A szabadedzések alatt szenvedtem, nem találtam a sebességet, a riválisok mind bőven előttem jártak köridőben.

Ennek tudatában tartottam az időmérőtől, de aztán mégis sikerült összehozni a második rajtkockát.

A rajt sima volt, az első körökben még Dávidot hajszoltam az első helyért, aztán ahogy megjött a gumihőmérséklet, a gokartom elkezdett csúszkálni. Szenvedtem is rendesen, húztam magam mögött a vonatot. Magabiztosan védekeztem, de volt egy bizonyos kanyar, ahol nagyon ígéretes volt bevetődni, de szabályosan megcsinálni az előzést nem lehet. Sajnos az egyik versenyző bepróbálkozott és gyakorlatilag rajtam elfordulva került elém. Felbátorodva ugyanezt eljátszotta velem a következő versenyző, de ő érezte, hogy nem volt szabályos a manőver, így vissza is adta a pozíciót. Büntetés nem lett, tehát bronzérem került a nyakamba, aminek nagyon örülök, hisz mindent kihoztam magamból.

95+ kategória:

Battaring | KARTING365 Gokart Kupa | 95+

1. helyezett: B. Nagy Árpád

Az időmérőn sajnos nem sikerült a legjobban a helyezkedés a mezőnyben, 2 kör is landolt a kukában. A második az időmérő végénél történt, kockáztattam, belassítottam és nagy helyet hagytam magam előtt és bíztam benne, hogy még egy körre el tudok menni. A versenybíró már a kockászászlót szorongatta a kezében, mikor a hídról jöttem le, de még volt idő egy körre, ki lett centizve. Érzésre talán ez a kör lett a leggyorsabb, de nem éreztem acélosnak. Nagy meglepetésemre 4 századdal meglett a pole, ismét Gergő lett a második.

A futam rajtjánál megléptem Gergő elől, mikor a harmadikat le tudta rázni akkor utolért, védekezésem miatt a harmadik Gergőt utolérte, védekeznie kellett, így ismét elmentem tőle, lerázta, utolért, védekeztem, megjött a harmadik, védekezett, meglógtam és így tovább.

Végül sikerült megnyerni az idegőrlő futamot, nagyon örültem!

Gratulálok a dobogósoknak!

2. helyezett: Mezei Gergő

Hagyományőrző módon teljesítettük ezt az időmérőt, ahol kedves Árpád versenytársam húzta be a pole-t, amiről én ismét csupán pár századdal maradtam le, a második helyen.

A rajtnál szépen eljöttünk és meglepődve tapasztaltam, hogy tudom tartani Árpi tempóját, sőt még egy hajszálnyit gyorsabb is voltam. Nagyon élvezetes volt, hisz szinte az egész versenytávon centikkel száguldottam mögötte, de sajnos nem volt valós előzési lehetőség, ahol szabályosan meg tudtam volna előzni. A mezőny nagyon egyben volt, a végén nekem is kicsit a védekező íveket kellett választanom. Az ezüstérem meg lett, remek futam volt.

Gratulálok a többi versenytársnak és köszönöm a KARTING365 csapatának a szervezést és lebonyolítást.

3. helyezett: Domonkosi Péter

Az időmérőn sikerült a lehető legrosszabb gépet kapjam, a 2-est, ami 1 másodperccel volt lassabb, ha jól emlékszem, így csak 5-ik lettem. A futamot nagyon jól indítottam, az első kanyarban tudtam is egyet előzni, aztán már a harmadikat kergettem nagyon sokáig. Egyszer megelőztem, amit nem tudtam eldönteni, hogy szabályos volt-e, de meg volt a fél gokart, így igazából szabályos. Azért kétszer így meg kellet előznöm, már bent voltam mellette, de ő nem vett észre, így rámhúzta, és lepattant rólam, így még egy ember megelőzte. Végül harmadik lettem. A hétvégét egy győzelemmel és két dobogóval zártam. 

Csapatbajnokság:

Battaring | KARTING365 Gokart Kupa | csapat

1. helyezett: MB Orange Racing Team

Az időmérőn kisebb hibákat vétettünk gyorskörön, 4. helyről indultunk. A jó tempónak, és tiszta köröknek köszönhetően az első etapban élre álltunk, előnyt is tudtunk építeni.

A verseny során kétszer rákényszerültünk, hogy elsőként jöjjünk boxba cserélni a csapatok közt, ugyanis ha 1 körrel később jövünk kiesünk a boxablakból. Szerencsére 2-3 kör után bemelegedett a “hideg” gép és fokozatosan javultak a köridők.

Utolsó etapban, az értékelésen belüli csapatok közt 20 mp előnnyel vezettük a versenyt. Az értékelésen kívüli “Gyakorlósokk” csapat viszont utolért az utolsó 10 perces táblánál, körülbelül 1-1.5 körig tudtuk védeni pozíciónkat, nagyon extrém tempót jöttek a végén. Ezt a csatát elvesztettük, de az értékelésen belüli csapatok közt ismét jól alakult számunkra a végeredmény.

Köszönjük a szervezést, várjuk a szezonzáró utolsó K365-ös csapatversenyünket!

2. helyezett: Rozsda Maris

Az év utolsó két versenyére még hoztunk egy nagyobb fejlesztési csomagot, aminek köszönhetően a Maris újra a régi rozsdás fényében tündökölt. Az MB ezúttal is más szintet képviselt, ha nem történik csoda, az összes futamot meg fogják nyerni, amit maximálisan meg is érdemelnek. A második helyért viszont továbbra is nyitott a küzdelem és hiába van most pár pont előnyünk, nem dőlhetünk hátra. Józsiék egész évben bizonyították, hogy a dobogóért folyó csatában velük mindig számolni kell, így egy nagyon izgalmas záró futamra számítok.

UI: aki legyőzi az MB-t, vendégem egy rekesz sörre.
* Figyelem: A felhívás csak értékelt csapatokra vonatkozik

3. helyezett: Kartmesterek

Együtt ez volt az első csapatversenyünk, ezért még nem voltunk annyira tapasztaltak. A versenyt a 7.  helyről kezdtünk meg, de már az első pár körben visszaestünk az utolsó helyre. A többi etapban próbáltunk minél jobban taktikázni. Az utolsó etapban pedig kifizetődött a remek taktika, és így a 3. helyért védekezhettünk és végül meg is lett.

Gratulálunk a többi dobogósoknak és köszönjük a szervezést KARTING365-nek!


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője